divendres, 13 de març de 2020

Setmana de la Ciència curs 2019-2020


Amb l’objectiu de treballar totes les temàtiques proposades per la FCRI durant la setmana de la ciència es van preparar dos grans blocs d’activitats.
D’una banda, vam gamificar la taula periòdica, amb motiu de l’Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics. Aquesta opció va ser dinamitzada per l'alumnnat de 3r de l'ESO!També vam voler treballar, mitjançant una gimcana, unes proves dinàmiques amb el fil conductor d’un “museu”. Mitjançant una teatralització es va donar vida a diferents personalitats que han estat referents en els respectius camps de coneixement, com ara l’ecòleg Ramon Margalef, amb motiu del centenari del seu naixement; l’enginyer i inventor Narcís Monturiol, amb motiu del bicentenari del seu naixement; Margaret Hamilton, qui va liderar el desenvolupament del programari de navegació on-board per al Programa Espacial Apollo, amb motiu del 50è aniversari de l’arribada de l’home a la Lluna; i el polifacètic Leonardo da Vinci, en commemoració dels 500 anys de la seva mort. Aquesta gimcana va ser dinamitzada per l'alumnat de 4t d'ESO.

El premi final?
Fantàstic...  els nois i noies des de 6è d'EP fins a 2n d'ESO van aconseguir el seu objectiu: treballar en equip per a muntar l'ocell...